Een deepliner lijntje wordt niet boven de wimpers op de huid geplaatst maar tussen de wortels van de wimpers. Met een deepliner lijntje heb je ook zonder mascara en sprekende uitdrukking, zonder dat iemand ziet dat je een lijntje op je ogen hebt. Het lijntje is een zeer natuurlijke vorm van permanente make-up en bijvoorbeeld ideaal om mee te beginnen wanneer je zelf nog een beetje huiverig bent voor permanente make-up.

Permanente makeup is een fantastische optie als je niet iedere dag met make-up aan de gang wil gaan, maar er wel subtiel opgemaakt uit wil zien. Daarnaast kan permanente make-up natuurlijk een enorme uitkomst zijn voor mensen die geen haartjes meer hebben. Zoals bij Alopecea, na chemotherapie of bij hormonale veranderingen na de overgang.

Waarmee moet u rekening houden bij het laten plaatsen van semi permanente make up;

  • Semi permanente makeup wordt in twee behandelingen gezet met tussenpozen van 6 weken. (Het opfrissen van een eyeliner bestaat uit één behandeling.)
  • Vlak na de behandeling is de permanente makeup vrij donker. Als de korstjes er na een paar dagen afvallen wordt de kleur nog 40 tot 60 % lichter. Afhankelijk van de gekozen kleur en huidskleur kan de kleur er iets anders uitzien als de korstjes er af komen. Dat kan in een volgende behandeling, indien nodig, aangepast worden.
  • Hou de net geplaatste eyeliner 3 volle dagen droog! Hierdoor kunnen de korstjes mooi indrogen en blijft het pigment mooi in de huid achter. Als de semi permanente makeup nat wordt verweekt het korstje waardoor er meer pigment kan afstoten nadat het korstje er af komt.
  • De eerste paar dagen kunnen de oogleden na het plaatsen van een eyeliner, met name in de ochtend, gezwollen zijn. Dit is heel normaal. Je mag wanneer je dit fijn vindt koelen met een koelpack uit de koelkast met een schone tissue er tussen. Ook kan je na de behandeling nog wat donkere pigmentresten in de ooghoeken terug vinden.
  • Probeer de net geplaatste permanente makeup niet aan te raken met ongewassen handen.
  • Gemiddeld duurt het 4 tot 7 dagen voordat de korstjes er af zijn. Sommige klanten merken echt dat er velletjes los komen. Sommige klanten merken er niets van.
  • Trek niet aan deze korstjes. Wanneer je aan zo’n velletje trekt, trek je er ook pigment uit dat we eigenlijk in de huid willen hebben.
  • Ga de komende 7 tot 10 dagen niet met de semi permanente makeup in de volle zon of onder de zonnebank.
  • Ga de eerste 7 dagen na de behandeling niet naar sauna of zwembad.
  • Gebruik liever geen make-up in het gebied de eerste 3 dagen na de behandeling.
  • Breng ons voor een touch up behandeling altijd op de hoogte van eventuele veranderingen aan (huid) ziekten of medicatie (bloedverdunners, medicatie voor hart en vaatziekten of smeerbare medicinale zalven in het gebied van de behandeling).
  • Semi permanente makeup blijft over het algemeen altijd in de huid aanwezig, maar het vervaagt. Hoe snel dit gebeurt is helemaal afhankelijk van iemands huid, de kleur van het pigment en de blootstelling aan de zon. Wenkbrauwen vervagen overigens sneller dan eyeliners. Aangeraden wordt om de permanente makeup eens per 1 a 2 jaar bij te houden voor een optimale kleur.