Blog

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and type setting industry Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text Lorem Ipsum

In de winter last van droge lippen?

Droge lippen zijn gevoelig, oncomfortabel en afleidend. Ze vervellen, scheuren en voelen pijnlijk aan. Het is lastig om droge lippen tijdens de koude wintermaanden aan te pakken. Droge, koude lucht betekend droge, pijnlijke lippen. Wanneer de verwarming binnen weer aangaat onttrekt dit ook nog eens ontzettend veel hydratatie uit je huid.

Toch hoeft het niet zo te gaan. Wanneer je last hebt van pijnlijke, droge lippen is er één geheim wapen. Het werkt direct en met twee weken zeg jij: ”Droge lippen wie? Ik!? Nooit!”

Droge lippen. Waarom heb ik hier last van?

Van alle huid op je lichaam is de huid van je lippen het meest kwetsbaar. De huid is extreem dun. Gemiddeld heeft de bovenste laag van je huid 15 tot 20 laagjes om uitdroging te voorkomen, deze lagen helpen je lichaam om hydratatie op de juiste manier in het lichaam en de huid te verwerken. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat alle overbodige hydratatie via de laagjes uit het lichaam verdwijnt. Wanneer 1 laagje niet goed functioneert zijn er nog genoeg andere laagjes in de bovenste huidlaag aanwezig om het over te nemen.

Bij je lippen is dit een ander verhaal. Je lippen hebben 3 tot 5 huidlaagjes in de bovenste huidlaag. Dit is waarom je lippen rood zijn. Je kunt letterlijk door je huid heen kijken.

De huid is niet alleen dun, je lippen komen ook nog eens vaak met water in contact. Je denkt nu vast dat water juist een goed ding is wanneer je huid droog is, maar er is een twist: water is alleen goed voor je huid wanneer het verbonden is met andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld Hyaluron zuur. Wat dacht je van de afwas? Heb je daarna niet de neiging om je handen in te smeren met handcréme? Of je huid die rimpelig is en droog aanvoelt na het zwemmen of lang badderen in een heerlijk warm bad.

Water van buitenaf droogt de huid voornamelijk uit. En je lippen komen redelijk vaak in contact met water.. Je drinkt water, je eet en je likt je lippen vaak op een dag. Ook dit droogt je lippen uit.

Als laatst: je lippen zijn droog want ze hebben geen poriën. Poriën bepalen je huidconditie en stoten water af. Poriën reguleren de talgregulatie en zorgen voor een soepele huid. Je lippen hebben er geen één.

Hoe kom ik van droge lippen af?

Stel je voor dat je een klein glaasje water de hele dag in de zon laat staan. Of je laat een pan met water koken. Wanneer je hier niets op legt verdampt het water gemakkelijk. Aan het einde van de dag is je glas leeggedronken door de zon en je pan met water is droog van het koken. Wanneer je een deksel op de pan legt is het water ingesloten. Er is geen uitweg.

Je lippen hebben een zelfde aanpak nodig. Om je lippen te hydrateren is het aan te raden om een barrière te vormen wat water tegenhoud en de huid onder deze barrière hersteld.

Nu wordt vaseline veel gebruikt. Echter is dit niet het meest effectieve. Vaseline doet namelijk helemaal niets voor de huidconditie maar sluit de huid alleen af. Terwijl je juist wil dat de huid zich gaat herstellen. Lanoline. Het geheime ingrediënt.

Wat is Lanoline?

Lanoline is een natuurlijk ingrediënt met een huidverzachtende werking. Lanoline ligt niet alleen op je droge lippen, het trekt er ook in. Lanoline helpt de lippen met het hervormen van die bovenste huidlaagjes. Het verzorgt en verzacht de huid, voor al de droge en gebarsten deeltjes. Lanoline kalmeert en verzacht.

Een beetje afkijken van de natuur is een geweldige manier om te zien wat werkt. Moedernatuur heeft jarenlang geoefend. Moedernatuur voorkomt dat bladeren aan de boom niet verbranden door zonlicht en zorgt er bijvoorbeeld voor dat cactussen kunnen groeien onder barre en droge condities.

Lanoline is nog een voorbeeld van wat moedernatuur te bieden heeft. Bij schapen zorgt lanoline ervoor dat hun vacht glad en glanzend blijft. Maak je geen zorgen, lanoline wordt alleen gewonnen uit afgeschoren schapenwol.

Lanoline vs. Vaseline

Waarschijnlijk ken je vaseline of gebruik je het zelf voor droge lippen tijdens de winter en is lanoline een nieuw iets voor je. Toch komt lanoline tegenwoordig het beste uit alle testen. Wat geweldig is, want dit zorgt er voor dat het ingrediënt bekender wordt. Vaseline wordt vaak door dermatologen, doktoren en apothekers als de gouden formule aangeschreven op het gebied van een droge huid. Dit is echter niet zonder vervelende gevolgen. Vaseline is volledig door de mens ontwikkeld en kan er voor zorgen dat de huid afhankelijk wordt van het product en hierdoor van slag raakt.

Lanoline werkt iets anders. Daar waar vaseline niet identiek aan de huid is en daarom niet door de huid gebruikt kan worden kan lanoline dit wel. Zoals eerder aangegeven werkt vaseline als een regenjas voor de huid. Het sluit water af en geeft de lippen tijd om te herstellen. Lanoline doet meer dan dit vanwege de natuurlijke vetzuren.

Vetzuren zijn een soort wasachtige olie die je huid en lippen gebruiken om hydratatie vast te houden. Je huid en lippen voelen niet vettig aan omdat de huid na het smeren van lanoline perfect in balans is. Dit is precies hoe je huid en lippen hydratatie op de juiste manier opnemen. Wanneer je droge lippen hebt heb je deze vetzuren nodig om dit aan te vullen. Lanoline is hier perfect voor geschikt.

In twee weken kan lanoline jouw droge lippen weer soepel en gezond maken. Met vaseline zal dit veel langer duren.


Add A Comment

We're glad you have chosen to leave a comment. Please keep in mind that all comments are moderated according to our privacy policy, and all links are nofollow. Do NOT use keywords in the name field. Let's have a personal and meaningful conversation.

Follow us

Copyright ©BEAUTYBR. 2024

info@beautybarutrecht.nl
Schoolstraat 99a
3451 AC Vleuten