Blog

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and type setting industry Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text Lorem Ipsum

Bruin worden door de zon? Dat is echt zó 1960..

Laat ik direct met de deur in huis vallen en eerlijk bekennen dat ik zelf altijd lichtelijk in paniek raak wanneer de eerste warme zonnestralen mijn huid kussen. Voor mij betekend dat namelijk dat de panty uit gaat en het blote benen weer wordt. Vroeger was ik dat meisje dat met 30+ graden haar lange broek op het strand nog aan hield. Ik was namelijk wat voller dan de rest van mijn vriendinnen, ik had wat meer sproeten dan de rest van mijn vriendinnen en ik was niet nét wat witter dan de rest van mijn vriendinnen, mijn benen waren zo wit dat wanneer de zon er op scheen ze in de ruimte dachten dat we contact wilde maken. Toen ik bewust raakte van mijn Ginger genen was iedere zomer voor mij een hel en heb mij tot mijn 18de altijd heel onzeker gevoeld tijdens de zomerperiode.

Totdat ik aan het werk ging. Samen met mijn toenmalige werkgever hadden we, zo’n acht jaar geleden inmiddels, samen besloten dat het écht een goede investering was om spraytan behandelingen in de salon aan te bieden. Natuurlijk had dit voor ons beiden ook totaal geen eigenbelang.. We volgde samen een training en er ging werk-e-lijk-waar een wereld voor mij open. Van de een op andere dag was ik bruin. Niet rood, niet wit: ik was bruin! Al snel volgde er meer producten om onszelf ook thuis 24/7 van een perfecte te tan te voorzien.

Op een ochtend voor het werk smeerde we onszelf in met een lotion of spray, ik weet het niet meer, voor thuis gebruik. Goed ook voor de verkoop dachten we nog, dan kunnen de klanten zien dat je écht niet oranje kan worden met onze producten. Vervolgens smeerde we ons gezicht in met een speciale handschoen en lekker veel lotion. We maakte ons op en gingen aan de slag. Na onze eerste klanten keken we beiden in de spiegel en ik heb nog nooit zo hard om mezelf gelachen. (Witte) tranen over mijn wangen. De lotion was ontwikkeld en we leken serieus op een groene roetveeg piet. Het was vreselijk!!! Laten we vanaf dit moment dus beginnen met de grootst vraag rondom het selftan spektakel:

Ben ik straks een oempaloempa?
Selftan producten hebben een bepaalde ondertoon nodig om te kunnen kleuren. De ene ondertoon is rood, de ander paarsig of olijfkleurig. Net als dat wij mensen een ondertoon in onze huid hebben, heeft een selftan lotion een ondertoon om het product zo mooi mogelijk met de huid mee te laten kleuren. Wanneer de ondertoon in de lotion perfect met de ondertoon in jouw huid matcht kan het gewoon niet gebeuren dat je groen, paars of oranje wordt. Wanneer je een lotion, foam, olie whatever online koopt zal de ondertoon als het goed is in een beschrijving bij het product staan. Het ene merk werkt wél met verschillende lotions voor verschillende ondertonen in de huid het andere merk niet. Het lezen van reviews en het bekijken van foto’s kunnen jou op zon moment helpen.

Welke ondertoon heb ik in mijn huid?
Kijk naar de aderen die in je pols lopen. Zijn de aderen in je pols meer blauw dan heb je een rode, paarse ondertoon in je huid. Zijn de aderen in je pols meer groen dan heb je een olijf, gele ondertoon in je huid. Rood/paarse ondertoon zijn vaak blonde, rode types met een lichte huid en licht haar. Een olijf/geel kleurige ondertuin zijn vaak mediterraanse types of types met donker haar. Let op: dit hoeft niet altijd het geval te zijn! Het aanhouden van de kleur van je aderen in je pols werkt vaak het best!

Laat je het doen of ga je zelf aan de slag?
Mijn voorkeur? Laat het doen! Is het minder aantrekkelijk voor je portemonnee? Ja. Gemiddeld kost één spraytan behandeling rond de 30. Gemiddeld kost één spraytan product rond de 30, hoelang je hier mee doet is per persoon verschillend maar houd er rekening mee dat je ongeveer 1 a 2 keer in de week smeert tijdens zomerperiodes dan gaat het natuurlijk aardig snel. Gooi het product na de zomer, wanneer je het zelf niet meer gaat gebruiken weg. Een product is meestal rond de 12 maanden goed. Wanneer je het volgende zomer weer gaat gebruiken kan het product irritatie aan de huid veroorzaken en ook de ondertoon in het product kan doorslaan wat er voor zorgt dat je wel echt groen, paars en oranje kunt worden.

Wanneer adviseer ik om geen product aan te schaffen maar het te laten doen? Ter voorbereiding voor een vakantie naar een zonnige bestemming (zit er voorlopig niet in, shit!). Een speciale gelegenheid zoals je eigen bruiloft (ook in de winter) wit (jurk) met wit (huid) is het meest vreselijke wat er bestaat. Ga op zo’n moment niet zelf aan de slag en plan altijd één keer een proefsessie in voor de grote dag.


Ik kom binnen zo van oempaloempapa,
Ey gap ik doe die shit stap.voor.stap. Neem.de.tijd! Niemand.. Maar dan ook niemand brengt een perfecte tan aan in slechts 5 minuten tijd. Het aanbrengen van een perfecte tan heeft tijd nodig en is precisie werk. Hoe ga je te werk voor dé perfecte tan:

– Het voorbereiden begint eigenlijk al twee dagen van te voren. Scheer je benen en de hele reutemeteut één dag van te voren. Voor harsen geldt twee dagen om ontstekingen en irritatie te voorkomen. Wanneer je je benen scheert ontstaan er eigenlijk kleine, op microscopisch niveau holtes in de huid, het product gaat in die holtes zitten en gaat dus kleine stipjes op je huid veroorzaken.
– Bereid je huid op de dag zelf voor met een uitgebreide scrub behandeling onder de douche. Vergeet vooral de ellebogen, knieën en enkels niet.
– Douche de scrub goed af en gebruik geen douche olie of andere douche producten. Olie of andere producten leggen een laagje over de huid wat er voor zorgt dat de tan niet gaat hechten.
– Maak de huid goed droog. Wanneer de huid op bepaalde plekken nog nat is zal de tan niet pakken en het zal lelijke vlekken veroorzaken tijdens het smeren.
– Smeer droge plekken in met een vette barrière crème. Merken verkopen er zelf een die aansluiten op hun producten maar een goede bodylotion doet ook prima zijn werk, plus je hebt het altijd in huis. Als het goed is.. Met droge plekken bedoel ik: ellebogen, handen, knieën en enkels/voeten. Ook een belangrijke: je nagels! De barrière crème zorgt er voor dat deze gedeeltes van het lichaam niet lelijk worden of gaan vlekken. Hoe droger de huid, hoe sneller het gaat vlekken of hoe donkerder het wordt.
– Vergeet ook je wenkbrauwen en wanneer je licht haar hebt je aanzet niet in te smeren met een vette crème. Een coupe a la Bassie gun ik niemand.
– Nu alle voorbereidingen zijn getroffen is het tijd voor het echte werk. Gebruik ALTIJD een tanning mit. Dit is een handschoen van stof waardoor je het product gelijkmatig en egaal aan kunt brengen. Ook zorgt de mit er voor dat je handen straks niet poepie bruin zijn.

Waar begin ik?
Om te beginnen: Less is in verzorgingsproducten voor je huid never more! More is always more! Wees niet te zuinig dus met je product. Breng een flinke hoeveelheid aan en smeer totdat je tevreden bent maar weet wanneer je moet stoppen. Het product moet zich nog ontwikkelen en zal donkerder worden.

Werk van onder naar boven. Begin met je voeten en neem ook goed je tenen en je hak mee. Dit zijn altijd lastige plekjes die snel ‘lelijk’ worden.

Benen
Werk verder naar je benen, bovenbenen en billen. Wanneer je bij je billen bent buk je iets naar voren: dit om witte strepen onder de billen te voorkomen.

De B’s
Dan komen de buik en de boobs. Til ook even een voor een je arm omhoog om plekken onder je boobs te voorkomen 😉

Rug
De rug. De rug is nog al een dingetje. Hoe doe je nu je rug? Ik kijk mijn wederhelft altijd lief aan maar ook aan de single ladies (en gents) is gedacht! Er bestaat een speciale tanning mit voor de rug. Het is een lange lap stof die je insmeert met het product en als het afdrogen van je rug kan je het product zo gelijkmatig aanbrengen.

Mocht jij nog een goede tip hebben laat het mij dan weten!

Armen en hals
Smeer na je rug je armen en hals in. Strek je armen en buig je armen zodat het product ook goed in alle plooitjes terecht komt. Ook je handen hebben extra aandacht nodig tijdens het aanbrengen. Houd je hand als een soort klauw om net als bij je armen alle plooitjes goed in te smeren. Smeer je polsen iets verder door om witte randen te voorkomen. Je zal zien dat je handen sowieso sneller wit worden en echt een pain in the ass zijn om mooi en egaal te krijgen.

Gelaat
Last but not least: je gezicht. Ideaal: gebruik een kleine tanning mit speciaal voor het gezicht. Een ‘normale’ mit is vaak te grof voor het gezicht waardoor ook hier sneller vlekken ontstaan en gedeeltes zullen ontstaan die je vergeten bent. Werk het product goed weg in de haarlijn, maar niet te ver. Ook je oren, kaaklijn en hals zijn nog een extra aandacht puntje.

Al het bovengenoemde te veel werk? Dan adviseer ik je echt om het te laten doen. Zoals eerder aangegeven is het aanbrengen van een tan een precies werkje en zal het sneller gaan vlekken of lelijk worden wanneer je het te snel of minder aandachtig doet.

Ik heb alle stappen stap voor stap gevolgd en nu ben ik nog een oempaloempa.
Sta je dan vier uur later voor de spiegel. Plakkerig, gevlekt en oranje. Tan bij voorkeur ‘s avonds voor het slapen gaan. Het klopt dat selftan producten in het begin een beetje plakkerig aanvoelen, dit komt door de natuurlijke suikers die in het product zitten om je huid te kleuren. Dit gevoel zal snel afnemen en minder worden. Ook hebben de meeste (goede) producten een aantal uur nodig om volledig te ontwikkelen. Daarom schrik je jezelf na een paar uur helemaal kapot. De suikers en het product liggen na enkele uren op de huid. De tan zit daaronder en is door de huid opgenomen. Wanneer je dus gaat douchen zal de oranje gloed, de geur, de vlekken en het plakkerige verdwijnen. Wanneer je alle stappen stap voor stap hebt gedaan blijft er niets anders over dan een perfecte tan.

Het kan trouwens ook voorkomen dat het product afgeeft aan je kleding of beddengoed. Dit is geen enkel probleem, dit is product wat op je huid ligt en niet is opgenomen door de huid. Dit was je er in de was uit.

Er bestaan trouwens ook producten die je huid direct voorzien van een perfecte tan. Zelf ben ik geen fan van deze producten. Want hoe dan ook: het product moet eerst hechten voordat het door de huid wordt opgenomen en moeten hoe dan ook van de huid gespoeld worden. Stel je voor dat je een beetje gaat zweten, er valt een glas water over je benen.. Er zullen daarna hoe dan ook lichtere vlekken ontstaan.

Nu ik een mooie tan heb, hoe houdt ik de kleur mooi?
In principe blijft de tan 1 tot 1,5 week zitten. Dit is echter per huidtype en levensstijl verschillend. Hoewel het lijkt alsof je huid nu lekker gekleurd is, zijn selftan producten GEEN beschermende producten tegen UV straling! Zeker wanneer je op vakantie bent zal je jezelf nog steeds meerdere keren per dag in moeten smeren. In de meeste SPF producten voor het lichaam zitten olieen verwerkt, dit kan er voor zorgen dat je tan sneller vervaagd. Ook raad ik aan om zo min mogelijk andere producten op je lichaam (behalve gezicht) te smeren. Je hebt speciale producten om je lijf gehydrateerd te houden wanneer je een echte selftanner bent. Dit betekend dat de meeste producten niet heel erg ruiken maar je huid wel fijn hydrateren. Het mooiste resultaat behoud je door halverwege de week je huid te scrubben om vervolgens je huid in te smeren met een kleurloze tanning olie om de kleur in je huid weer omhoog te halen. Dit is mijn favoriet.


Zijn de producten niet schadelijk voor mijn huid?
Producten die hier in Nederland, Europa, VS, VK en Australië (en nog meer landen) verkocht worden moeten aan bepaalden eisen voldoen. Dit houdt in dat producten in eerste instantie niet schadelijk kunnen en mogen zijn. Echter kan ik hier geen beloftes en uitspraken over doen omdat er op het moment zoveel gaande is in de beauty industrie, er worden zoveel onderzoeken gedaan. Echter geldt dit ook voor je andere verzorgingsproducten, helemaal uitsluiten of het iets voor je lichaam doet kan niemand.

Add A Comment

We're glad you have chosen to leave a comment. Please keep in mind that all comments are moderated according to our privacy policy, and all links are nofollow. Do NOT use keywords in the name field. Let's have a personal and meaningful conversation.

Follow us

Copyright ©BEAUTYBR. 2024

info@beautybarutrecht.nl
Schoolstraat 99a
3451 AC Vleuten