Blog

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and type setting industry Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text Lorem Ipsum

Vitamine A

WIST JE: Dat ons lijf zelf geen vitamine A aanmaakt? Door vitamine A tot ons te nemen doormiddel van voedsel of supplementen duurt het dagen voordat het in de huid zichtbaar is. Door vitamine A te smeren is het na enkele uren al zichtbaar aan de huid.

Vitamine A is een klinisch wetenschappelijk bewezen werkzame stof tegen tekenen van huidveroudering. Voornamelijke tegen schade door blootstelling aan UV, denk hierbij aan: pigment en lijntjes.

De A van Aging. Vitamine A geeft de celvernieuwing een boost, repareert beschadigde cellen, verbetert de teint en structuur van de huid zichtbaar. Deze werkzame stof ruimt het pigment dat in de bovenste huidlagen ligt op. Dit pigment is voor ons zichtbaar en IS behandelbaar!

De A van Acne. Vitamine A kan ook ingezet worden tegen acne. Het heeft een exfolierende werking, versnelt de celdeling in de huid waardoor de huid zich beter en sneller vernieuwd. Hierdoor kunnen werkstoffen beter en doeltreffende te werk gaan in de huid.

‘Vitamine A’ hoeft niet specifiek op een verpakking van een product te staan om deze werkzame stof te bevatten er bestaan namelijk verschillende vormen vitamine A. Retinol is bijvoorbeeld een vrij bekende werkzame stof in cosmetica, Retinol is een water oplosbare vorm van vitamine A en wordt snel door de huid herkend wat er voor zorgt dat de werkstof dieper in de cellen kan komen om daar aan het werk te gaan.

Retinyl propionate is een vet oplosbare vorm van vitamine A en hierdoor in staat om door de huidcelwand te dringen. Omdat retinol voor sommige huidtypen te heftig kan zijn is deze vorm van vitamine A in combinatie met retinol ook geschikt voor gevoelige huid.

Wanneer gebruik je vitamine A in huidverzorgingsroutine: In principe is Vitamine A inzetbaar voor alle huidtypen. In het bijzonder de zonbeschadigde huid, bij jeugd- en hormonale acne, acne littekens, vergrote poriën, veroudering, een onzuivere huid, verdikte (rokers)huid. Omdat retinol op zichzelf voor sommige huidtypen te heftig kan zijn is een mix van retinol en retinyl propionate ook geschikt voor gevoelige huid. Vitamine A niet gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

WIST JE: Dat ons lijf vitamine A zelf niet aanmaakt? Door vitamine A tot ons te nemen doormiddel van voedsel of supplementen duurt het dagen voordat het in de huid zichtbaar is. Door vitamine A te smeren is het na enkele uren al zichtbaar aan de huid.

Add A Comment

We're glad you have chosen to leave a comment. Please keep in mind that all comments are moderated according to our privacy policy, and all links are nofollow. Do NOT use keywords in the name field. Let's have a personal and meaningful conversation.

Follow us

Copyright ©BEAUTYBR. 2024

info@beautybarutrecht.nl
Schoolstraat 99a
3451 AC Vleuten