Blog

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and type setting industry Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text Lorem Ipsum

Vitamine C

Vitamine C wordt zoals je misschien wel weet vaak vanwege de ontstekingsremmende werking ingezet met peelings, microneedling- en laserbehandelingen. Als verhelderend antioxidant helpt vitamine C oxidatie van aanwezig pigment in de huid voorkomen waardoor dit pigment in de huid niet nog donkerder kleurt. Dezelfde antioxidantkracht helpt de huid beschermen tegen vrije radicalen die pigmentvorming kunnen triggeren, zoals luchtvervuiling en zonlicht. 

Ter voorbereiding op een peeling, microneedling- of laserbehandelingen of bij dagelijks thuis gebruik zorgt Vitamine C (ascorbinezuur) vanwege fruitzuur voor exfoliatie van dode huidcellen en aan het huidoppervlak aanwezig pigment waardoor verkleuringen oplichten. Ook dringt ascorbinezuur door tot celwand wat zorgt voor een boost van collageen hierdoor versterk je de huidbarriere waardoor de huid beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf en minder vatbaar voor

Ethyl ascorbic acid, de nieuwe én veiligere vorm vitamine C
Veel merken verkopen hun producten onder het mom dat een product zoveel procent vitamine C moet bevatten wil het een beetje zijn werk kunnen doen. Dat geldt voor een aantal vormen van vitamine C maar zeer zeker niet voor allemaal. Sterker nog: sommige vormen van vitamine C zijn giftig in hoge doseringen! Ethyl ascorbic acid is een nieuwe, cosmeceutical variant van vitamine C. Ethyl ascorbic acid is stabieler dan andere vormen van vitamine C en is zowel in water als in vet oplosbaar en dringt dus ook dóór de celwand, dit geeft een nog krachtigere aanmaak van collageen in de huid. Deze vorm is en blijft zo stabiel, dat bij het aanbrengen ongeveer 90% van de werkstof door de huid zelf wordt omgezet in pure ascorbinezuur; wat betekent dat het effectiever is dan producten waarin hogere percentages instabielere vitamine C is verwerkt.

Wanneer gebruik je vitamine C in je huidverzorgingsroutine: Vitamine C werkt verhelderend bij een vermoeide, vale huid en pigment aan het huidoppervlak. Vitamine C werkt preventief | probleem oplossend | en onderhoudend. Je gebruikt vitamine C ter voorbereiding op een kuur en tijdens een kuur om oxidatie van pigment in de huid niet nog donkerder te laten kleuren en last but not least als onderhoud om nieuwe pigmentvorming te voorkomen. Sommige personen zijn eenmaal vatbaar voor pigment, het is als problemen hebben met je gewicht: je hebt levenslang. Heb je zelf last van hyperpigmentatie? Dan raad ik je aan om contact met ons op te nemen voor een uitgebreide uitleg.

Add A Comment

We're glad you have chosen to leave a comment. Please keep in mind that all comments are moderated according to our privacy policy, and all links are nofollow. Do NOT use keywords in the name field. Let's have a personal and meaningful conversation.

Follow us

Copyright ©BEAUTYBR. 2024

info@beautybarutrecht.nl
Schoolstraat 99a
3451 AC Vleuten