Blog

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and type setting industry Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text Lorem Ipsum

Let’s talk! Het Vitamine ABC

Het is voor iedereen bekend dat iedere dag genoeg vitamines tot ons moeten nemen voor een goede gezondheid en weerstand. Maar wist je dat vitamines niet alleen effectief zijn wanneer ze geconsumeerd worden? Sterker nog wanneer je vitaminerijk voedsel eet kan dit dagen duren voordat dit echt zichtbaar is in de huid. Door vitamines aan je skincare routine toe te voegen kan dit uren na het smeren al zichtbaar zijn! Vitamines zijn rijk aan antioxidanten en hebben daarbij een positief effect op de huid!


Vitamine A

De A van Aging! Een klinisch wetenschappelijk bewezen werkzame stof tegen tekenen eerste tekenen van huidveroudering, voornamelijke tegen schade door blootstelling aan UV, denk aan: pigment en lijntjes.

Vitamine A geeft de celvernieuwing een boost, repareert beschadigde cellen, verbetert de teint en structuur van de huid zichtbaar.

Lees hier meer over vitamine A in de strijd tegen acne en pigment

Wanneer gebruik je vitamine A in huidverzorgingsroutine: In principe kan je vitamine A inzetten voor alle huidtypen. In het bijzonder de zonbeschadigde huid, bij jeugd- en hormonale acne, acne littekens, vergrote poriën, veroudering, een onzuivere huid, verdikte (rokers)huid. Omdat retinol op zichzelf voor sommige huidtypen te heftig kan zijn is een mix van retinol en retinyl propionate ook geschikt voor gevoelige huid.

Vitamine A niet gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding.


Vitamine B

B staat voor Balans. De natuurlijke vet-/vochtbalans van de huid wordt door vitamine B herstelt én in balans gehouden. Hierdoor is de werkstof herstellend en een goede vochtinbrenger voor je huid. Geeft verbetering en verlichting bij huidirritatie als: droogheid, ruwheid, schilfering, jeuk, roodheid, (acne)ontstekingen en kleine wondjes door bijvoorbeeld onzuiverheden.

Vitamine B(3), tegenwoordig voor vele beter bekend als niacinamide, is een werkzame stof die je op het moment meer dan ooit in cosmetica voorbij ziet komen. Niacinamide versterkt de barrièrefunctie van de huid. Hierdoor word collageen aanmaak gestimuleerd. De huid verliest door deze versterking minder vocht en is beter bestand tegen invloeden van buitenaf.

Lees hier waarom vitamine B ook een kalmerende werking heeft.

Wanneer gebruik je vitamine B in je huidverzorgingsroutine:
Vitamine B brengt versterkt de huidbarriere om vermindering van vocht tegen te gaan. Vitamine B ondersteund het herstelproces van ontstekingen in de huid die zijn ontstaan door overmatige talgproductie. Daarom is vitamine B goed inzetbaar bij de droge acne huid. Ook ideaal ter ondersteuning en herstel voor de huid waarop te sterk ontvettende producten zijn gebruikt en de huid die regelmatig peelings ondergaat.

Vitamine C

Vitamine C (ascorbinezuur) staat voor Camoufleren en heeft vanwege fruitzuur een exfolierende werking op (aan het huidoppervlak) pigment waardoor verkleuringen lichter worden. Ascorbinezuur dringt door tot celwand wat zorgt voor een boost aan het collageen, hierdoor versterkt de huidbarriere en maakt de huid beter beschermd tegen invloeden van buitenaf dit vertraagd vroegtijdige veroudering aan de huid.

Vitamine C is een antioxidant en helpt de huid beschermen tegen vrije radicalen die pigmentvorming kunnen triggeren. Denk hierbij aan vrije radicalen als luchtvervuiling en zonlicht (UV straling). 

Wanneer gebruik je vitamine C in je huidverzorgingsroutine: Vitamine C werkt verhelderend bij een vermoeide, vale huid en pigment aan het huidoppervlak. Vitamine C werkt preventief en probleem oplossend. Heb je zelf last van hyperpigmentatie? Dan raad ik je aan om contact met ons op te nemen voor een uitgebreide uitleg of lees hier meer over vitamine C

Vitamine E

E staat voor Eerste hulp vanwege de sterk hydraterende en herstellende werking van vitamine E. Vitamine E geeft doordat het een antioxidant is, hoge dosis beschermening aan de huid. Antioxidanten bespoedigen het helingsproces van de huid, geven het afweersysteem van de huid een boost, kalmeert de huid en voorkomt onnodig littekenweefsel.

Wanneer gebruik je vitamine E in je huidverzorgingsroutine: Vitamine E is fijn om te gebruiken bij oxidatieve stress aan de huid, denk hierbij aan irritatie van de huid doormiddel van (acne)ontstekingen, (zon)verbranding, gebroken haarvaatjes, rosacea, eczeem, dermatitis, littekens en (vroegtijdige) veroudering.

Add A Comment

We're glad you have chosen to leave a comment. Please keep in mind that all comments are moderated according to our privacy policy, and all links are nofollow. Do NOT use keywords in the name field. Let's have a personal and meaningful conversation.

Follow us

Copyright ©BEAUTYBR. 2024

info@beautybarutrecht.nl
Schoolstraat 99a
3451 AC Vleuten